Probiotische versus chemische reinigers: welke reinigers zijn nu eigenlijk het beste?

We kennen allemaal veel verschillende soorten schoonmaakmiddelen. De meest voorkomende zijn degene die steevast in de schappen van de supermarkt terug te vinden zijn. Tot voor kort waren het de schoonmaakmiddelen op chemische basis die de schappen overheersten. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieven voor de chemische reinigingsmiddelen die vol agressieve stoffen zitten.

Het voorkomen van probiotica in voedingsmiddelen

Het zou best kunnen dat u probiotica kent als de goede bacteriën die terug te vinden zijn in onder meer zuurkool, kefir, yoghurt… Het valt dus nauwelijks te geloven dat diezelfde probiotica nu ook gebruikt worden in reinigingsmiddelen.

Volgens een artikel dat verscheen in de US National Library of Medicine National Institutes of Health, zijn probiotische reinigingsoplossingen geheel ertoe in staat om chemische ontsmettingsmiddelen in tandheelkundige klinieken vervangen.

De website nih.gov schreef over een studie waarin men 3 weken lang gebruik maakte van probiotische reinigingsoplossingen op allerlei verschillende oppervlakken in eenzelfde tandheelkundige kliniek. Ze schreven hierover het volgende:

“Ondanks de korte duur van deze studie, merkten we een significante vermindering van het aantal microbiële stoffen op de meeste geteste oppervlakken. Onze resultaten komen overeen met recente rapporten die aangeven dat op probiotica gebaseerde sanitaire voorzieningen een sterker effect hadden op oppervlaktepathogenen in vergelijking met conventionele ontsmettingsmiddelen”. (bron: www.nih.gov)

Wat is nu de waarheid met betrekking tot het verschil tussen probiotische en chemische reinigers? Welke kies je het best als je wilt gaan schoonmaken? Wij hebben voor u een vergelijking opgesteld tussen deze twee schoonmaakmiddelen.

Probiotica versus chemicaliën:

 

Positieve werking probiotica:

Goede bacteriën hebben een werking waardoor ze voedsel en organische verbindingen van veel oppervlakken kan afbreken op een natuurlijke wijze. Dit creëert een gezonde omgeving én uw oppervlakken kunnen zo ook langer schoon blijven.

 

Negatieve werking van chemicaliën

De negatieve chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor uw oppervlakken, omdat ze alle goede bacteriën weghalen. Bovendien laten ze ook een chemische troep achter op uw oppervlakken. Langdurig gebruik van deze middelen kan negatieve gevolgen hebben voor mens en dier.

 

Bio-benadering van probiotica

Probiotica voegen goede bacteriën aan uw oppervlakken toe. Hierdoor ontstaat er een positieve, levende omgeving op uw oppervlakken. De goede bacteriën breken vetten en organische stoffen af.

 

Niet-bio-benadering van chemicaliën

Er zijn veel chemicaliën die ervoor zorgen dat niet alleen organische stoffen maar óók nog eens de goede bacteriën van uw oppervlakken verwijderd worden. Dit zorgt er mede voor dat uw oppervlakken niet meer vruchtbaar zijn voor de goede bacteriën. Hierdoor ontstaat een aangename omgeving voor virussen.

 

Gunstige omgeving door probiotica

Probiotica zorgen ervoor dat de negatieve effecten die veroorzaakt worden door zware chemicaliënverminderd worden. Deze goede bacteriën hebben een voortdurende, actieve werking om zo de aanwezige gifstoffen en biofilm te verwijderen. Probiotische schoonmaakmiddelen hebben een minder negatieve impact op het milieu.

 

Chemicaliën zijn schadelijk voor het milieu

Zware chemicaliën zorgen ervoor dat de toxische belasting in onze huizen, bedrijven en scholen verhoogd wordt. Het voortdurende gebruik van chemicaliën wordt gelinkt aan zogeheten ‘zieke gebouwen’ en andere ziektes. Veel van de reinigingsmiddelen die op basis van chemicaliën samengesteld zijn, worden gemaakt van niet-duurzame materialen die bij de productie volop in onze lucht opgaan.

 

 

Waarom moet je probiotische reinigers gebruiken in plaats van op chemische reinigers?

Het is ondertussen wel duidelijk dat reinigingsmiddelen op basis van chemicaliën niet alleen de slechte maar ook de goede bacteriën doden. Deze reinigingsmiddelen werken onmiddellijk tijdens het kuisen, maar hebben geen doorwerkende kracht. De probiotische schoonmaakmiddelen werken daarentegen aan de hand van goede bacteriën. Deze nuttige bacteriën verslaan en overwinnen de slechte. De goede bacteriën kunnen tot diep in de poriën van oppervlakken en materialen doordringen en blijven tot lang na de kuisbeurt door reinigen.

Een samenvatting van het reinigen met probiotica:

Probiotische schoonmaakmiddelen zijn 100% natuurlijk en hebben geen negatieve invloed op het milieu. De producten uit ons probiotisch assortiment bevatten géén slechte en agressieve chemicaliën en zijn veganistisch, milieuvriendelijk, waterloos en duurzaam.

Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen van probiotica:

  • Het veel effectiever kunnen bestrijden én verwijderen van schadelijke bacteriën.
  • Het langdurigere resultaat dat bekomen wordt. De probiotische producten van Knol Probiotic werken met onmiddellijke ingang tijdens het kuisen en bezitten een doorwerkende kracht tot 48 uur na het kuisen.
  • Ze zijn vele malen beter voor het milieu. De probiotische producten bevatten enkel water enbacteriestammen. In tegenstelling tot andere producten bevatten ze ook toegevoegde ingrediënten die veganistisch, vrij van proeven op dieren en volkomen veilig zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Hierdoor laat u geen negatieve ecologische voetdruk achter!