Probiotica en hygiëne spelen een belangrijke rol in de landbouw.

Hoe meer dieren je hebt, hoe hoger de infectiedruk is en hoe belangrijker het wordt om goed te reinigen en te desinfecteren. Daarom adviseren we om ten minste twee keer per jaar grondige stallen en hokken aan te pakken. Start met goed schoonmaken: verwijder al het organische materiaal (mest, urine, strooisel, bloed, voedselresten en aarde). Vergeet hierbij niet een mondkapje op te doen om stofinhalatie te voorkomen. Zelfs het schoonste stro bevat veel stof, endotoxinen en schimmelsporen – dus heeft desinfectie zeker je nodig!

Probiotica worden in de landbouw, veeteelt & pluimveeteelt steeds populairder, omdat ze een duurzame, veilige manier bieden voor de dierenzorg maar ook om producten die op dieren worden gebruikt te reinigen. Het vermindert het overmatig gebruik van antibiotica en andere chemische desinfectiemiddelen, waardoor resistentie tegen ziekteverwekkers zoals MRSA wordt verminderd. Probiotica kunnen ook helpen bij composteringstechnieken, bemesting op boerderijen, bodemvruchtbaarheid, geurbestrijding en het verbeteren van water- en visgezondheid.

DE NATUURLIJKE OPLOSSING VOOR DIERENVERZORGING – HOU JE DIEREN STERK MET PROBIOTICA

Knol Probiotic gebruikt een unieke samenstelling van probiotica (goede bacteriën) en prebiotica (goede suikers) als actieve ingrediënten voor onze dierenverzorgingsproducten. Het gebruiken van probiotica om de hygiëne van je dieren te verbeteren in plaats van een strikt schoonmaakregime leidt tot:

  • Sterke, productieve dieren
  • Een van nature sterk immuunsysteem
  • Balans tussen bacteriën in het microbioom
  • Lager antibioticagebruik
  • Minimale geur (ammoniak)
  • Lage luchtvochtigheid
  • Droog strooisel en hooi
  •  

Dagelijks vernevelen met Probiotica

U kunt de Knol Probiotic Animal Housing, de probiotische vloeistof gebruiken om het aantal gunstige bacteriën in het dierverblijf te verhogen en geurproblemen te bestrijden. Het product is ook effectief voor ammonia-geur in vogelkooien. Dit product kan tussen twee reinigingen met de Knol Probiotic Animal House Cleaner worden toegevoegd, zodat u kunt blijven genieten van alle voordelen die probiotica bieden. Deze stoffen maken een gezonde microflora in de omgeving, verminderen het risico op ziektekiemen en allergenen, verwijderen vuil en bestrijden vervelende luchtjes.

Belangrijke voordelen voor uw dierenzorg:

Probiotische schoonmaak heeft tal van voordelen, waaronder een diepgaande reiniging, geurbestrijding, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Geen chemische stoffen betekent geen resistentie ontwikkeling. Bovendien produceren de probiotica geen nare geuren wanneer ze micro-organismen vervangen. Deze 100% natuurlijke producten kunnen ook actief bijdragen aan afvalwaterzuivering.