Een schoon huis & veilige omgeving voor uw huisdieren

Huisdieren brengen een hoop vreugde in huis, maar ze hebben ook de neiging om rommel te veroorzaken in de vorm van haar, huidschilfers, kwijlen en af en toe een onbenullig ongelukje. Of je nu de rommel van huisdieren opruimt of gewoon routinematig schoonmaakt, als er een hond, kat of een andere dierenvriend in je huis is, is het belangrijk om huisdierveilige schoonmaakmiddelen te kiezen die je trouwe viervoeter beschermen terwijl je de rommel wegschrobt .

De NIVC ontvangen dagelijks telefonische verzoeken om informatie over blootstellingen van giftige stoffen. Dus hoe voorkom je een paniekerig telefoontje naar een anti-gifcentrum of je dierenarts? We hebben een lijst voor u samengesteld waar u op moet letten op etiketten en ingrediënten die u moet vermijden.

De beste huisdiervriendelijke schoonmaakproducten kiezen:

Lees de etiketten van reinigingssprays, -doekjes of -poeders en volg alle gebruiksaanwijzingen van de fabrikant. Ingrediënten die gevaarlijk kunnen zijn voor huisdieren zijn:

  • Ammoniak
  • Bleekmiddel
  • Chloor
  • Formaldehyde
  • Waterstof peroxide
  • Isopropylalcohol
  • Fenolen
  • ftalaten

De gootsteenkast in uw keuken en badkamer is een handig opbergplaats, maar niet alles mag daar bewaard worden. Schoonmaakmiddelen bijvoorbeeld, maar ook gevaarlijke stoffen zoals ammonia en wasbenzine. Deze stoffen kunnen giftig zijn voor kleine kinderen en huisdieren die er gemakkelijk bij kunnen komen. Ook hebben ze de neiging om te mengen met andere producten als de verpakking niet goed wordt dichtgedraaid. Let hier dus goed op wanneer u iets onder de gootsteen bewaard! Om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan, is het het beste om chemicaliën op een droge plek te plaatsen die u niet veel gebruikt, zoals de schuur of garage.

De kracht van probiotica

Een nieuwe grens.

Er is een opwindende nieuwe optie voor schoonmaken op komst: probiotische reiniging. Veel mensen zijn bewust geworden van het risico dat gepaard gaat met het schoonmaken van hun huis met agressieve chemicaliën en toxines. Naast contactreacties op huid, ogen en luchtwegen die sterke chemicaliën kunnen veroorzaken, stellen sommige onderzoeken ook een verband vast tussen deze chemicaliën en ernstige ziekten. Als reactie hierop zetten veel gezinnen de stap naar ‘groene’ schoonmaakproducten voor de thuisomgeving.

Huishoudelijke reinigingsmiddelen versus probiotische reinigingsmiddelen

Hoewel sommige chemische reinigingsmiddelen effectief zijn in het uitroeien van slechte bacteriën, verwijderen ze ook de goede bacteriën. Als een product adverteert als antibacterieel, betekent dit dat het alle bacteriën – goed en slecht – zal uitroeien. Maar dat resulteert in een onbalans in huis, net zoals binnen je eigen darm. Dit kan ervoor zorgen dat slechte bacteriën de kans krijgen om over te groeien, laat staan ​​de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met chemische schoonmaakmiddelen.